«جسی ریبرو»، طراح و کاریکاتوریست برزیلی، در سال ۱۹۶۳ در «سانتا کروز دو ریو پرادو»ی برزیل متولد شد. او کارهایش را برای نخسین بار در سال ۱۹۸۱ در روزنامه محلی «دی بیت» منتشر کرد. بعدها او برای کار طراحی به «سائوپائولو» رفت. اما در سال ۲۰۰۲ دوباره به روزنامه دی بیت برگشت تا با کشیدن کاریکاتورهای سیاسی، به کارش ادامه دهد. وی هم اکنون به طراحی و کشیدن کاریکاتور، پرتره و کمیک استریپ در شهر «اورین هاس» برزیل مشغول است.
آثار ریبرو در نمایشگاه های کشورهای مختلفی به نمایش گذاشته شده است که از جمله می توان به برزیل، ترکیه، ایتالیا، ایران( مسابقه غزه، فلسطینی خانه ندارد و تروریسم)، پرتغال، رومانی، سوریه و صربستان اشاره کرد. وی در مسابقات «بین المللی» جوایزی نیز کسب نموده است.
من فکر می کنم که کاریکاتور مقاومت کاریکاتوری است که به ملیت خاصی تعلق نداشته باشد؛ زیرا این گونه آثار، نمادی از همه مردم ستم دیده و مظلوم در سراسر جهان هستند. کاریکاتور مقاومت درباره ظلم، جنگ و سلطه گری است که قوی ترها بر ضعیف ترها اعمال می کنند و این نشان میدهد که انسان قادر است بدون هیچ گونه افسوس و پشیمانی، هم نوعانش را بکشد؛ فقط به خاطر چیزهایی که برای خودش می خواهد.
یکی از کاریکاتورهای من که به نظرم نماینده ای از کاریکاتورهای مقاومت است، تانکی را نشان می دهد که در مرکز یک شهر پرپیچ و خم، گم شده است. این کاریکاتور، برنده لوح طلایی مسابقه ای در صربستان (۲۰۰۵) و جایزه مسابقه کاریکاتور تبریز در سال ۲۰۰۹ شد.
در سر تا سر کره خاکی، هزاران کاریکاتور وجود دارند که از طرف یک فرد خاصی و یا یک سیستم حکومتی مورد مخالفت قرار می گیرند؛ به عنوان نمونه رژیم نظامی سابق برزیل (۱۹۸۶ – ۱۹۶۴)، هر گونه مخالفت با ظلم را شدیدا مورد انتقاد و سرزنش قرار می داد. خود من در شهرم در روزنامه ای به نام دی بیت کار می کنم که از طرف شهردار مورد سرزنش و انتقاد قرار داشت و این امری طبیعی است.
من درباره «ناجی علی» چیز زیادی نمی دانم، تنها می دانم که او یکی از کاریکاتوریست های برجسته فلسطینی بود که در کارهایش به مسائل سیاسی انتقاد می کرد.
من در جایی دور از معرکه زندگی می کنم. آن چه که من درباره فلسطین و غزه می دانم، از کتاب های تاریخی مربوط به جنگ جهانی و بعد از آن، اخبار تلویزیون و اینترنت نشات می گیرد. در تلویزیون می بینم که غزه جای بسیار خراب و هولناکی است و مردم آن از جنگ صهیونیست ها، پیوسته درد می کشند.
من واقعا سعادت را برای مردم غزه آرزو می کنم، تا همه کسانی که در این کشمکش درگیر هستند، بتوانند به نتیجه لازم برسند و صلح در این منطقه برقرار گردد؛ من این را راهی می دانم که به واسطه آن زندگی جدیدی برای همه کسانی که آن جا زندگی می کنند، فراهم می شود.