بیوگرافی : محمود نظری متولد 1360 همدان / فارغ التحصیل رشته گرافیک / کسب 90 جایزه ملی و بین المللی از جشنواره های کارتون و 4 جایزه انیمیشن / همکاری با نشریات ، مطبوعات و خبرگزاری های محلی و سراسری بعنوان کارتونیست / حضور در هیئت داوری بیش از 10 جشنواره ملی و بین المللی /
اولین کارتون : فوتبالیستی که با ضربه " قیچی برگردان " توپ را از وسط نصف کرده !
آغاز کار حرفه ای : از حدودای سال 80
اولین اثر منتشر شده : کاری با موضوع تغییرات ناگهانی آب و هوا در یک نشریه محلی
اولین جایزه: سال 1378 جشنواره فرهنگی هنری دانشجویان
آخرین جایزه : جایزه اول جشنواره بین المللی یمن
ایده های تازه از کجا پیدا میشه : از دل اتفاقات دنیای واقعی ، گفتگوها ، برخوردها و...
شباهت های ناگزیر : از اسمش پیداست که امری ناگزیره و ممکنه برای هر کارتونیستی بوجود بیاد اما...متاسفانه این مسئله برای بعضی بهانه ای شده تا به اسم شباهت ناگزیر دست به کارهایی غیر اخلاقی بزنند و کپی کاری کنند و صد البته همانطور که در مطلبی که نوشته بودم به این امر اشاره کردم تشخیص این دو (تشابه یا کپی) کار سختی است که نیازمند دانش و تجربه است و صرف پیشکسوت بودن در عرصه کارتون نمیتواند ملاک خوب داوری کردن و تشخیص این دو پدیده از یکدیگر باشد.
سرقت ادبی: سرقت سرقته ! و فرقی نمیکنه که مالی باشه یا ادبی یا هر چیز دیگه و قطعا عملی است مذموم و ناشایست که متاسفانه در کشورما عدم وجود قانون کپی رایت تبدیل به نرده بانی شده جهت تسهیل امر سرقت در خدمت دوستان سارق!
بهترین کارتونیست ایرانی : شخص خاصی رو مد نظر دارم اما به احترام سایر اساتید نام نمی برم.
بهترین کارتونیست خارجی: کینو... با اختلافی زیاد نسبت به بقیه در صدره...!
بهترین کارتونی که دیدم : کاری که الان به ذهنم میرسد شاید اثری از " توسکو بورکوویچ" باشد که بزی را نشان میدهد که یک لابیرنت را خورده و از وسط آن در حال عبور است. البته قطعا کار خوب زیاد دیده ام و این یکی از آنهاست که الان در ذهن دارم.
ابزار و تکنیک کاری من : در حال حاضر خطوط را با روان نویس بر روی کاغذ و رنگ ها را با سطل رنگ فتوشاپ کار میکنم.
نرم افزار : به جز فتوشاپ ( آن هم به شکلی محدود و در حد همان سطل رنگ !) هیچ نرم افزاری بلد نیستم!
نصیحت : من و نصیحت؟؟؟؟ من چند بار درباره بعضی مسائل نظرم را به بعضی اساتید اعلام کردم الان جواب سلام من را هم نمی دهند!!!
وضعیت کارتون در دنیا : کاملا در رکود به سر میبرد.
کارتونی که دردسر ساز شده : بله. اثری که دریکی از روزنامه های پر مخاطب کشور چاپ شد و باعث سوء تفاهم برای بعضی دوستان و مشکلاتی برای خودم شد.
بهترین کارتون : امیدوارم روزی خلق بشه.. از طرفی هم امیدوارم که نشه! چون زمانی که بهترین کار خلق بشه دیگه کشیدن کارهای بعدی، وقت را به بطالت گذراندن است...
کارتون فی البداهه : خیر..
داوری مسابقه کارتون یا کاریکاتور : بله.. بیش از ده جشنواره ملی و بین الملی..
نظرم درباره کاریکاتور : هنر سختی است که البته مزیتش نسبت به کارتون این است که کاریکاتوریستها بر خلاف کارتونیستها هیچ وقت سوژه کم نمی آورند!
همکاری با هنرمند دیگر : معمولا در کارهای انیمیشن چون یک کار گروهی است با چند نفر همکاری می کنم. و البته یکی دو کتاب کودک که تصویرسازی کرده ام و قاعدتا با نویسنده ها ی آن کتاب ها همکاری کرده ام.
سایت ایران کارتون : یک سایت مرجع با کلاس و شاید جالب باشد این را بگویم که اولین باری که وارد اینترنت شدم سایت ایران کارتون را باز کردم! چون آدرس هیچ سایتی را نداشتم و بلد نبودم و فقط در کیهان کاریکاتور نام ایران کارتون را دیده بودم و در ذهنم بود این آدرس را وارد کردم !
اگر بار دیگر متولد شوم .. : قطعا یک شغل آزاد و پر درآمد را ترجیح میدهم ! شاید هم با تجربیات امروزم فوتبالم را حرفه ای تر دنبال میکردم ..!
مرز میان کارتون و کاریکاتور : هرچند شباهت هایی باهم دارند و نقاط مشترکی هم بینشان وجود دارد اما به عقیده ی من دو مقوله ی جدا از یکدیگر هستند.
آخرین نمایشگاه : آخرین نمایشگاهی که برگزار کردیم " آخرین نمایشگاه کاریکاتور انجمن کاریکاتور همدان" بود که خرداد ماه امسال برگزار شد.
با کشیدن کارتون میتوان درآمد موجهی کسب کرد؟ قطعا میشود این کار را کرد و کارتونیستها و کاریکاتوریستها همه تلاش خود را برای اینکار می کنند و معتقدند که میتوان! امامشکل اینجاست که کسانی که باید این درآمد را تامین کنند و هزینه واقعی کار را پرداخت کنند به این موضوع اعتقادی ندارند !
توصیف من از کارتون : پدیده ای عجیب و تاثیرگذار با ریشه هایی در ادبیات ، هنرهای تجسمی و سیاست و البته رسانه . ( نگاهی به تاریخچه پیدایش کارتون وجود این ریشه ها را نشان می دهد)
هنرمند مورد علاقه : رضا عطاران !
آخرین کتابی که خواندم : معمولا کتابها را نگاه میکنم و نمیخوانم چون اکثرا کاتالوگ هایی هستند که به دستم میرسند! اما آخرین کتابی که خواندم " هنر چیست" اثر لئو تولستوی بود.
طنز قابل یادگیری است؟ در کل مبانی هر چیز قابل تعلیم و یادگیری است ، مقوله طنز نیز مستثنی نیست اما بامزه بودن و طناز بودن تا حدود زیادی ذاتی است و نه اکتسابی.
عقیده من در مورد طنز سیاه : هر چند این گونه از طنز را Black Humor مینامند اما من با ترجمه طنز تلخ موافقم ترم. متاسفانه برداشت اکثریت از طنز تلخ نادرست است و اکثرا گمان می کنند که این نوع از طنز اثری است که انسان را به گریه می اندازد و تصورشان از طنز تلخ فضایی تیره و غم بار است ! در حالیکه در بسیاری موارد طنز سیاه اثری خنده دار است اما واقعیتی تلخ را روایت میکند و به عقیده من همین موضوعِ روایت است که ملاک سیاه یا تلخ بودن یک اثر است.
بهترین کارتونیست طنز سیاه : معمولا کارتونیستهای اروپای شرقی و شوروی سابق به ضرورت فضای حاکم در دوره حکوت های کمونیستی در این زمینه شاخص هستند، کارتونیست هایی مانند "اوژن میهائسکو" از رومانی.. هرچند با توجه به معیارهایی که من در خصوص طنز تلخ دارم در این زمینه نیز " کینو" شاهکارهایی خلق کرده .
آخرین اثر من : اثری مطبوعاتی برای یک نشریه محلی .