محمد الزواوی یکی از مشهورترین کارتونیست های جهان عرب بود. او در ۵ ژوئن ۲۰۱۱ در سن ۷۵ سالگی از دنیا رفت. وی به عنوان پدر طنز، کارتون و انیمیشن لیبی در دهه ۶۰ شهرت دارد. او در سال ۱۹۳۶ در شهر بنقازی در ۱۰۵۰ کیلومتری شرق طرابلس به دنیا آمد.
این دو اثر در زمان پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ خلق شده است
الزواوی شهرت خود را به دلیل استعداد خارق العاده و بی نظیر برای داشتن ایده های طنز در باره مسائل اجتماعی و سیاسی معاصر به دست آورد.
الزواوی هنرستان طنز خود را که شهرت جهانی دارد تاسیس کرد و بسیاری از هنرمندان و طنز پردازان لیبی و دنیای عرب در این هنرستان آموزش دیدند. مردم لیبی او را به عنوان هنرمندی که مشکلات روزمره اجتماعی را لمس و احساس می کند شناخته و توصیف می کنند.
این هنرمند شغل هنری و حرفه ای خود را از سال ۱۹۶۳ شروع کرد. او در ابتدا کار خود را به عنوان مدیر و کارتونیست مجله آرت ده لا رادیو در طرابلس با چاپ اولین کارتون هایش شروع کرد. سبک کارتون های او پرجنب و جوش و زنده بودند واو در مدرسه هنر طنز طرابلس این شیوه هنررا به دانشجویان کارتون یا کارتونیست های آینده که به آنها لقب ( الزواویند) داده بود آموزش داده و منتقل می کرد.
آثار الزواوی در لیبی و کشورهای دیگر منطقه منتشر شده و مورد تحسین همگان قرار گرفته اند. او همواره تلاش کرده است در کارتون هایش مشکلات افراد عادی جامعه را به تصویر بکشد.
اولین کار انیمیشن او در لیبی توسط "الزواویا" انجام شد که به سفارش تلویزیون ملی لیبی در اوایل دهه ۱۹۸۰ برای خلق یک سری انیمیشن بود. یکی از سری های این انیمیشن با نام " حج نکد" "Hajj Nakad"بود که الزواوی این کار را با همکاری استویویی در انگلستان انجام داد. یکی دیگر از این انیمیشن ها فیلم ۴۵ دقیقه ای" خاطرات جوها""Joha's Diary" بود که در ژاپن به پایان رسید. این انیمیشن ها به شیوه ای انتقادی جامعه لیبی را مورد بحث قرار می دهند.