دنیای آقای رومن رولان، سرشار است از صلح. «جان شیفته»، «ژان کریستف»، «فراتر از جنگ» تنها بخشی از آثار اوست که در آن صلح را ستوده است؛ یا به صراحت یا به شکلی ضمنی و تلویحی. رومن رولان صلح طلب است، درست مثل خانم «آنت ریوی یر» در «جان شیفته». اصلا زندگی در آثار هنری همین است: صلح طلبی، دیگرخواهی. عطر صلح روی هر قلمی، در هر اثری، به هر شکلی که برآید، دلچسب است.
صلح طلبی و انسان دوستی در هر جای جهان زبانی مشترک دارد، اما لهجه هنرمندان در قالب های مختلف هنری با یکدیگر متفاوت است. صلحی که رومن رولان از آن دم می زند با صلحی که کامبیز درم بخش در یک اثر کارتونی به آن وفادار است –گر چه هر دو یکی ست، گرچه هر دو قرائتی مشترک دارد- اما زبان شان متفاوت است و همین تفاوت های فرمی است که کارهای یک هنرمند را جذاب می کند.
اگر به آثار نوری نجفی نگاهی گذرا کنیم و بخواهیم از مجموعه آثار او، یک تصویر کلی به دست بیاوریم، آن تصویر قطعا چیزی غیر از صلح طلبی نیست. نجفی در آثار خود، در اجتماع مستحیل شده است؛ خودش نیست و دیگر هرچه هست، بازتابی است از یک جامعه آرمانی. جامعه ای که در آن سلاح وجود ندارد، قفس ها از بین رفته اند، انسان ها آزادند، طبیعت حیاتی پایدار دارد، سلاح ها غلاف شده اند و هرچه هست، امید است و نجات است. نوری نجفی با آثارش در پی آن است روزی را به تصویر بکشد که در آن «هر سرود بوسه است و هر انسان برای انسان دیگر برادری است».
عمده آثار او سیاه و سفید است. دنیای سیاه و سفید کاریکاتوریست ها دنیای غریبی است. غم و شادی توامان، طنز تلخ؛ خنده ای گزنده شاید پشت کارهای سیاه و سفید پنهان باشند و این گزندگی را در کارتون های این کاریکاتوریست کهنه کار می توان به وضوح دید. نگاه انتقادی نجفی به دنیا، به پدیده های دنیای مدرن، به قدرت، به کودکان، به آینده لطیف است. آثار او مختصات دقیق اتوپیای افلاطونی را دارد: دنیای پایه گذاشته شده بر محور عدالت، حکمت، شجاعت و خویشتنداری.
نجفی متولد ۱۳۳۶ است. در سال های جنگ با روزنامه ها و نشریات کثیرالانتشار همکاری داشته و این همکاری همچنان ادامه دارد. آثارش در بیش از ۶۵ نمایشگاه گروهی و ۵ نمایشگاه انفرادی به نمایش درآمده، برگزیده فستیوال های جهانی معتبری از جمله «یومیوری ژاپن»، «تولنتینو در ایتالیا» و «جایزه بزرگ جشنواره کره جنوبی» بوده است و داوری جشنواره های معتبر ملی و بین المللی را در کارنامه دارد.
اگر اهل دیدن کاریکاتور هستید، تا سی ام دی ماه فرصت دارید تا کارتون های منحصر به فرد نوری نجفی را در خانه کاریکاتور تهران ببینید.
برای دیدن گالری آثاراین هنرمند اینجا را کلیک کنید.